Husk dette, når du overvejer et lån

Dette indhold er sponsoreret

Et lån kan bruges til at holde sammen på hverdagsøkonomien, mens man samtidig kan betale for uventede, store udgifter, hvad end der er tale om et nyt køleskab, reparation af bilen eller noget helt tredje. Der er dog et væld af forskellige tilbud på lån at finde på nettet, og det kan være svært at finde det, der passer bedst til ens egen situation. Det handler om at skabe overblik, og du kan med fordele sammenligne og indhente tilbud på lån gennem Bankly.

Simplificeret låneproces

Når der skal foretages et lån, er det ofte en længere proces, hvor der skal ansøges hos forskellige kreditorer. Nogle typer lån, som eksempelvis kviklån, er dog anderledes i den forstand, at der ikke skal stilles nogen sikkerhed på lånet, og renterne er derfor meget højere. Man står derfor ofte et dilemma mellem en længere ansøgningsproces eller en dyr låneaftale. Bankly har organiseret ansøgningsprocessen således, at der kun er behov for en enkelt ansøgning, som forskellige banker derefter tager stilling til og laver tilbud ud fra. Derefter er det op til ansøgeren at vælge det lån, der passer bedst – hvilket oftest er det billigste.

Hvilket lån er billigst?

Der kan være mange udgifter forbundet med et lån, heriblandt oprettelsesgebyrer, renter, dokumentgebyrer, provisionsgebyrer og mange flere. Derfor kan det være besværligt at sammenligne lånene. Her er årlige omkostninger i procent, også forkortet til ÅOP, en nem måde at sammenligne lånetilbuddene på. Det er dog vigtigt at understrege, at ÅOP kun er anvendelig til at sammenligne lån, der har samme lånetid, eftersom lån med længere lånetid kan have en lavere ÅOP, men reelt set faktisk være dyrere. Er der derimod to lånetilbud, som har samme lånetid og er lige billige hvad angår ÅOP, er det en god ide at sammenligne renter i stedet – det lån med de højeste renter kan i sidste ende være billigst, fordi renterne kan trækkes fra i skat.

Budgettér med lånet

Et lån skal altid tilbagebetales, og det er derfor essentielt, at det medregnes i de efterfølgende budgetter. Derfor er det også vigtigt at finde en låneaftale, som er mulig at betale af på, med den økonomi man har. Det kan derfor ikke altid svare sig at tage et lån, der har en kort løbetid, fordi det kræver en større månedlig betaling end et lån, der løber dobbelt så længe. Med hensyn til renter er det også vigtigt ikke bare at gå efter den højeste, til trods for, at det kan trækkes fra i skat. Det hele skal betales, og rækker økonomien ikke til det, kan det få konsekvenser i andre af livets aspekter. Tag derfor altid din økonomiske situation i betragtning, inden du tager et lån.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer