Boligen har flere juridiske aspekter

Dette indhold er sponsoreret

Boligkøb er en af livets største investeringer, så det er vigtigt at være sikker på, at man har valgt det helt rigtige sted at bo. Det skulle gerne være et sted, hvor man boede det næste lange stykke tid, og hvor der ikke opstår pludselige og ubehagelige overraskelser.

Rådgivning kan være uvurderligt

Ved boligkøb er der mange ting at tage højde for: Ejendommens pris, placering, energimærkning, tilstand, men der er også forskellige juridiske aspekter, som ikke nødvendigvis er åbenlyse under boligkøbet. Her er professionel køberrådgivning en stor hjælp, for her går advokater nemlig ind i boligkøbet med dine interesser for øje. Hvor ejendomsmægleren søger at få den bedste handel ud af det til fordel for sælger, hjælper boligadvokaten med at give køberen den bedste handel ved at have mere kritiske øjne til de juridiske dokumenter for ejendommen, så køberen ikke pludselig står med en dyr overraskelse.

Boligen ved skilsmisse

Når der købes hus, er det som regel en fælles beslutning mellem ægtefæller. Det er her, tilværelsen skal nydes de næste mange år – måske endda med planer om at stifte familie. Det er dog ikke altid sådan, det kommer til at gå, og flere ægteskaber ender i skilsmisse. Det kan også volde problemer på boligfronten. Nogle vælger at sælge boligen, mens andre par vælger, at den ene overtager hele ejendommen. Der er dog forskellige juridiske forhold at huske på, afhængig af om der er formuefællesskab i ægteskabet, og om begge parter står som ejere af boligen. Hvis det kun er den ene part, der står på skødet til boligen, og forholdet har særeje, er det simpelt at fordele ejerskabet, og der er ikke brug for hverken skilsmisseskøde eller en købsaftale.

Boligen ved dødsfald

Huset indgår, ligesom alt andet, som en del af en persons formue, og det betyder, at en del af boligen ved den ene parts død kan tilfalde dennes børn. Det er især gældende, hvis man har børn, men ikke er gift. Derfor kan den efterladte være nødt til at købe børnene ud af boligen eller sælge huset, så de kan få udbetalt deres arv. Sådan en situation kan forhindres ved et testamente, hvor afdødes arvinger i første omgang modtager tvangsarv, mens den efterladte arver resten. Det er dog også muligt for den efterladte at sidde i uskiftet bo, men det kræver, at alle myndige arvinger giver tilladelse til det – det giver samtidig en række begrænsninger for den efterladte, der ikke må misbruge formuen fra den afdødes uskiftede bo. Ellers skal arven udbetales, hvilket kan betyde, at boligen skal sælges.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest stemte
Inline Feedback
Se alle kommentarer