Hørtekstilets historie

Hør, som stammer fra hørplanter, er et af de ældste slags tekstiler i verden. Man har fundet udtørrede bearbejdede hørfibre i grotter i det sydøstlige Europa, som viser, at man har brugt hør til at lave tøj i mere end 30.000 år. Mange store civilisationer har også brugt hør, såsom Mesopotamien og det gamle Egypten. Derudover bliver hør også nævnt flere gange i biblen. Siden 1800-tallet har produktionen af hør i Europa været kæmpestor, og i dag bliver ca. 70 % af alt hør produceret i Europa.

Hør er et meget kraftigt og eksklusivt stof – og det kan bruges til at lave rigtig mange forskellige produkter. Bl.a. tøj, håndklæder, viskestykker, duge, koste, tasker og meget mere. Dets luksuriøse look og evne til at være meget temperaturregulerende gør, at det betragtes som et stof af høj kvalitet. Derudover er det også i stand til at tørre meget hurtigere end andre tekstiler, som f.eks. bomuld.

En årsag til at hør er så eksklusivt et stof er fordi at hørplanten kræver meget opmærksom for at gro, men også fordi at det kan være meget tidskrævende og svært at bearbejde. Til gengæld så er det ikke så krævende for miljøet, da der ikke er noget spildaffald, eller nogen tilsætning af sprøjtemidler, i forbindelse med dyrkningen og bearbejdelsen af hør.

Hørtekstilets høje kvalitet og mange funktioner gør at det også egner sig perfekt til hørduge, som både er slidstærke og pæne. Derudover har de også den fordel, at man kan vaske dem rigtig mange gange, uden at kvaliteten bliver dårligere. Tværtimod, så bliver hørduge faktisk pænere jo flere gange man vasker dem. Hos Villa Boheme kan du købe fine hørduge i masser af forskellige farver og længder. De er allesammen af den samme høje kvalitet.
Det er en stor fornøjelse at dække bord med hørduge, da deres neutrale farver kan kombineres med masser af forskellige borddekorationer.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer