Reglerne for blogindtægter og reklame

Reglerne du absolut skal kende for blogindtægter

Som blogger kan du tjene penge på alverdens måder. Du tjener måske allerede penge på affiliate marketing, sponsoreret indhold, annoncer eller salg af dine egne produkter?

Det er altid dejligt at tjene penge på sit arbejde, men du skal være opmærksom på nogle forskellige regler. Hvis du ikke overholder reglerne, så risikerer du at skade din blog, få bøder, og at SKAT kommer efter dig.

Læs kort om reglerne for at tjene penge. Psst… kig i bunden bagefter, hvor du får et cheat sheet til sponsoreret indhold, så du nemt kan se, hvornår du skal markere sponsoreret indhold som reklame.

 

Når du tjener penge på din blog – skal du…

Når din blog har taget fart, og pengene begynder at rulle ind, så skal du følge nogle regler. Det vigtigste du skal vide, er, at du er forpligtet til at momsregistrere dig, når du omsætter for mere end 50.000 kr. indenfor 12 måneder. Det gælder også bagudrettet,

Når du omsætter for 50.000 kr., betyder det, at du har solgt for 50.000 kr. – uanset om du har overskud eller ej. Det kan f.eks. være, at du har solgt nogle produkter, fået penge for at sætte en virksomheds link ind på din blog, eller fået penge for at andre har annonceret eller sponsoreret noget inde på bloggen.

50.000 kr. kan lyde af meget, men faktisk betyder det, at du omsætter for 4.000 kr. om måneden. Bid mærke i, at det er indenfor 12 måneder, at du må omsætte for 50.000kr. uden at blive momsregistreret, så hvis du allerede har tjent nogle penge, så er de en del af de 50.000kr.. Hvis du eksempelvis omsætter for mere end 4.000 kr. hver måned fra november 2018 til november 2019, så skal du oprette en virksomhed, så du kan blive momsregistreret.

 

Hvor besværligt er det at starte en virksomhed?

Det lyder måske meget krævende og omfattende at starte sin egen virksomhed, men det behøver det slet ikke være. Der er selvfølgelig nogle ting, man lige skal sætte sig ind, men til gengæld får du nogle fordele.

Når du opretter en virksomhed til din blog, så kan du f.eks. trække en computer eller et kamera fra, hvis det er noget, du skal bruge til at opretholde dine blogaktiviteter. I sidste ende betaler du dermed mindre i skat.

Det er en rigtig god idé at få professionel hjælp og vejledning, når du skal starte din virksomhed. Du kan bl.a. ringe gratis ind til NEMADVOKAT nu, og få styr på, hvad det kræver at starte en virksomhed. De hjælper dig i gang.

 

Cheat Sheet: Skal det markeres som reklame eller ej?

Når du laver sponsoreret indhold, skal du tydeligt vise det ved at skrive ”reklame” eller ”annonce”. Du må IKKE skrive ”i samarbejde med”, ”sponsoreret”, ”spons”, ”ad” eller ”affiliate-aftale”. Men hvornår ved du, om sponsoreret indhold skal markeres som reklame? Kig på dit cheat sheet, og se, hvad der er reklame:

Du får betaling for et opslag – REKLAME
Du omtaler produkter, du har fået gratis – REKLAME
Du får rabat eller andre fordele ved at omtale produktet – REKLAME
Du laver en giveaway/konkurrence, hvor dine følgere kan vinde produkter – REKLAME
Din sponsor giver dig penge, når dine følgere køber et produkt, du har omtalt – REKLAME
Du får tilsendt produkter, uden du har bedt om det – MARKERES SOM GAVE
Du køber et produkt for dine egne penge, og vælger at omtale det – IKKE REKLAME
Du er ”Kulturanmelder” og anmelder bøger, film, musik, kunst eller teater – FORSKELLIGT: Hvis det er ulønnet, er det ikke reklame. Hvis du får penge for det, skal det markeres som reklame