Computer til studiet

Annonce

Computer til studiet

Har du brug for en ny computer til dit studie, men synes du, at en splinter ny computer kan virke en anelse dyr? Så læs med her og få tips til, hvordan du kan købe en computer uden at skulle finde de store sedler frem og samtidig gøre noget godt for miljøet.

Hvis du står og mangler en god computer til, når du skal studere, da det er meget nemmere at skrive alle noter ind på en computer, i steder for at have en masse papirer, som alligevel ender med at blive helt sammenkrøllet i tasken. Så kan du f.eks. ønske dig en brugt computer til jul. På den måde så bliver gaveønsket ikke for dyrt i forhold til giveren, og du gør samtidig noget rigtig godt for miljøet.

Brugt It-udstyr så som computere, tablets eller mobiltelefoner hjælper dig ikke kun med at spare penge, det hjælper faktisk også miljøet. Det er nemlig rigtig godt for miljøet, at vi køber brugt. På den måde ender men ikke bare med at forbruge og spilde ressourcer på at købe nyt. Når du køber brugt, køber du altså også grønt.

 

Find den computer du drømmer om

Og det behøver ikke være så svært at finde den lige præcis den computer, som du har drømt om i årevis – uden at have råd til den. Flere vælger f.eks. at købe en brugt Macbook. En Macbook er nemlig både populær og driftssikker. Ulempen er, at de ofte er dyre, hvis du skal købe dem fra ny. Men hvis du leder lidt de rigtige steder f.eks. hos Bluecity, så kan du finde en Macbook, som er et par år gamle og som stadig er super god. Du sætter altså gang i den cirkulære økonomi og gør noget godt for vores klode ved at købe brugt.

 

Flere unge ønsker sig brugt

Der er faktisk flere og flere unge mennesker, der ikke vil være med til at modtage nye gaver, men meget hellere vil have en brugt gave i f.eks. julegave. Den nye generation af unge er vokset op med klimaudfordringer og ressourcemangel, og derfor er det faktisk ikke længere ’smart’ at sidde med den seneste nye udgave af en iMac eller iPhone – det er langt smartere at købe en brugt. Det gælder ikke kun brugte computere, men faktisk stort set alt lige fra tøj, møbler til IT-udstyr.

Nu gælder det bare om at få de voksne til at forstå, at der altså ikke er noget i vejen med at købe en brugt computer eller brugt tøj. Også selvom mange fra den ældre generation er vokset op med at brugt er yt. Den ældre generation måtte nemlig selv gå i brugt tøj eller arve legetøj, tasker og skoleudstyr fra deres søskende og kan derfor måske være forhippet på at ville købe nyt. Men tiden er en anden nu – det er tid til at tænkte i genanvendelse og gøre noget godt for miljøet, så vi ikke ender med større klimaudfordringer og ressourcemangel.

Selv små skridt er gode. Så køb en brugt computer i julegave. Ofte har de brugte computere gennemgået en opgradering og er renset for gamle data, så de er sikre at bruge.

 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer