Hvad er fibernet, og hvorfor er det godt for din hjemmeside?

Fibernet er en bredbåndsforbindelse, som transporteres via lys. Derfor er fiber hurtigt, hvilket betyder, at det har en høj kapacitet, så det kan holde til et stort dataforbrug. Man bruger Mbit til at beskrive internethastigheder. Mbit står for ”megabit”. Jo flere Mbit, jo højere er hastigheden. Hastighederne kan ligge mellem alt fra 20 Mbit til 2500 Mbit.

Og fiber er kendt for sin meget høje hastighed, som giver forbrugere mulighed for at anvende internettet uden begrænsninger. I denne artikel bliver du klogere på fibernet, og hvorfor det er godt at have, hvis du eksempelvis har din egen hjemmeside.

Fiber er lynhurtigt

Fiber er internet, som du får via lyslederkabler. Det er altså lys, der transporterer fiber, og derfor er det lynhurtigt. Dette afspejles også i prisen, da prisen på bredbånd bliver højere, jo hurtigere hastigheden er. Der er dog mange fibernet udbydere, som tilbyder lave fibernet priser.

Det smarte ved en fiberforbindelse er også, at den ikke bliver påvirket af andre forbrugere, skovområder, høje bygninger eller lignende. Du får altså en helt stabil, personlig forbindelse.

Hjemmesider har gavn af høje fibernet hastigheder

Kodning, CMS, tekst og billeder kræver typisk meget data og en god, stabil fibernet forbindelse. Mere præcist kræver disse ting en hurtig uploadhastighed, fordi du lægger tekst og billeder ud på din hjemmeside. Har du en lav hastighed, men vil du gerne uploade meget tekst samt store filer og billeder på din hjemmeside? Så kan du risikere at forbindelsen bliver langsom, og hjemmesiden bryder sammen, mens du arbejder på den.

Med fibernet kan du få hastigheder på helt op til 2500 Mbit. For at sætte det i perspektiv er en hastighed på 100 Mbit typisk hurtig nok til moderat streaming, gaming og upload. Fiber er derfor utrolig hurtigt og kan holde til et stort dataforbrug. Det skyldes, at fiber har en høj kapacitet og sikrer stabilt internet.

Fiber er derfor ideelt for dig, som bruger meget tid og meget data på for eksempel CMS. På den måde undgår du, at det hele hakker og bryder sammen, når du er ved at arbejde på din hjemmeside.

Fibernet test fortæller dig den rigtige hastighed

Hvis du har lagt mærke til, at din bredbåndsforbindelse bliver langsom, når du er i færd med at skrive et blogindlæg på din hjemmeside eller skal uploade store billeder i høj kvalitet til blogindlægget, kan det være, at du har brug for en hurtigere forbindelse. En forbindelse, som kan klare dit store forbrug. Men hvordan finder du ud af, hvilken hastighed der er den rette for dig?

Mange udbydere har på deres hjemmeside en internetmåler, som giver dig svar på, hvilken hastighed du har brug for på din adresse baseret på dit forbrug. Du kan med fordel tage testen, fordi du på den måde også kan sikre dig, at du får billigt fibernet og udelukkende betaler for den hastighed, du faktisk har brug for – hverken mere eller mindre.

Ud over at tage en test kan du med fordel undersøge markedet og sammenligne udbydernes fibernet tilbud- og abonnementer, så du får en fibernet pakke til den billigste pris.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer