Hvad er WPS?

WPS (Wi-Fi Protected Setup) er et sikkerhedssystem, der gør det nemmere for brugere at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Det gør det muligt at oprette forbindelse til et trådløst netværk ved hjælp af en fysisk knap eller ved at indtaste et PIN-kode (personligt identifikationsnummer). WPS-systemet er designet til at gøre det nemmere at oprette forbindelse til et trådløst netværk, især for folk, der ikke har meget erfaring med at indstille trådløse netværk. Det er et alternativ til at indtaste netværksnavn og adgangskode manuelt.

Læs mere om WiFi her.

Hvordan bruger man et WPS?

WPS findes i mange trådløse routers og andre enheder, der har trådløst netværk, såsom printer, smart-tv og spillekonsoler. For at bruge WPS skal du have en enhed, der understøtter WPS, og den trådløse router eller enhed, du vil oprette forbindelse til, skal også understøtte WPS.

Der er to måder at oprette forbindelse til et trådløst netværk ved hjælp af WPS:

  • Knapmetode: På mange trådløse routers findes der en WPS-knap, som du kan trykke på for at aktivere WPS. Derefter skal du trykke på WPS-knappen på enheden, du vil oprette forbindelse til, inden for et par minutter. Enheden vil automatisk oprette forbindelse til det trådløse netværk.
  • PIN-metode: Du kan også oprette forbindelse til et trådløst netværk ved hjælp af en PIN-kode. Du skal indtaste PIN-koden på den trådløse router, og derefter indtaste den samme PIN-kode på enheden, du vil oprette forbindelse til. Enheden vil automatisk oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Er WPS sikkert?

WPS er en nem og sikker metode til at oprette forbindelse til et trådløst netværk, men det er vigtigt at huske, at det ikke er en erstatning for en god adgangskode. Du bør stadig sørge for at have en stærk adgangskode på dit trådløse netværk for at beskytte det mod uautoriseret adgang.
Det er også værd at bemærke, at WPS har været genstand for en del kritik. Der er blevet fundet sårbarheder i WPS-systemet, der kan gøre det muligt for en hacker at gætte PIN-koden og oprette forbindelse til et trådløst netværk uden at have adgangskoden. Derfor er det vigtigt at holde dine enheder opdaterede med de seneste sikkerhedsopdateringer og at deaktivere WPS, hvis du ikke bruger det.
I stedet for at bruge WPS kan du også oprette forbindelse til et trådløst netværk ved manuelt at indtaste netværksnavn og adgangskode. Dette kan være en mere sikker metode, da det ikke er muligt for en hacker at gætte en adgangskode, men det kan være lidt mere besværligt for brugeren at indtaste netværksnavn og adgangskode manuelt hver gang.

Opsummering

WPS er et system, der gør det nemmere for brugere at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Det findes i mange trådløse routers og andre enheder, der har trådløst netværk. Der er to måder at oprette forbindelse til et trådløst netværk ved hjælp af WPS: knapmetode og PIN-metode. WPS er nemt og delvist sikkert, men det kan være en god ide at deaktivere WPS, hvis du ikke bruger det. I stedet for at bruge WPS kan du også oprette forbindelse til et trådløst netværk ved manuelt at indtaste netværksnavn og adgangskode.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer