Hvordan starter man sin egen blog?

Annonce

Hvordan starter man sin egen blog?

Leder du efter en gratis guide til hvordan man starter sin egen blog? Denne artikel vil måske kunne hjælpe dig i den rigtige retning.

På internettet er der et hav af informationer om alle mulige emner, så derfor kan det godt virke uoverskueligt og forvirrende, at finde ud af, hvad for noget information man selv kan bidrage med, hvis man vil starte sin egen blog. Det første skridt er naturligvis derfor at finde et emne, som man er passioneret omkring, og hvor man kan dele sin viden med andre nysgerrige mennesker. Du skal ikke bekymre dig om dit emne er profitabelt eller ej, da man stort set kan tjene på alle emner – hvis man selv har interessen for det, så er der sikkert også mange andre der har. Nogle generelle populære blogemner er bl.a. Fitness og sundhed, gør-det-selv-arbejde, uddannelse, planter og blomster, kæledyr, rejser og mode – men kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan skrive om. Et godt råd er at finde et nicheområde, som der ikke er mange andre der skriver om. Derved får man ikke meget konkurrence fra andre bloggere på nettet. Hvis du mangler inspiration til, hvordan bloggen skal se ud, så kan du besøge Husplushave.dk. På denne hjemmeside kan du læse diverse blogopslag der omhandler hus og have.

Når du har slået fast hvad din blog skal omhandle, så er næste skridt at vælge, hvilken platform som du vil bruge til at skabe din blog. Heldigvis er der mange gratis og gode muligheder. Den største, og muligvis også den bedste, platform til at skabe blogs er WordPress, som har 82 millioner aktive brugere. Denne platform tilbyder utallige muligheder for, hvordan man kan tilpasse sin blog, så den bliver helt personlig. En anden mulighed er at benytte Tumblr, som er et socialt medie, ligesom Facebook og Twitter, der er lavet til bloggere. Udover disse to muligheder kan du også benytte Blogger, Drupal, Pagekit eller Ghost – der er faktisk rigtigt mange muligheder.

Når du har valgt dit emne og blogplatform, så kommer du til den sjoveste del: at designe din blog. Hver platform tilbyder unikke designmuligheder. Det vigtigste er blot, at du vælger et udseende som er helt personligt og som passer til bloggens emne. F.eks. så vil grønne farver passer bedst til en blog der omhandler planter og blomster.

Der er flere forskellige måder hvorpå man kan tjene penge på sin blog. Den mest åbenlyse er at sælge reklameplads på siden, så man vil blive betalt hver gang en bruger, tilgår reklamens hjemmeside gennem din blog. Derudover kan man vælge, at lave sponsorerede blogindlæg, med links til den hjemmeside som man reklamerer for. Til sidst kan du også vælge at gemme dele af bloggen gennem et betalt medlemskab. Det vil sige, at nogle blogopslag kun kan tilgås af brugerne hvis de har betalt for et medlemskab.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer