Pift dit soveværelse op

Annonce

Soveværelset udgør et af de vigtigste rum i enhver bolig, da der er her du har mulighed for at falde til ro, lade batterierne op, og blive klar til at gå nye dage og udfordringer i møde. En god nattesøvn er vigtig for vores helbred, og med den rette indretning af et soveværelse, kan man bidrage til dette. I denne artikel har vi derfor samlet en masse gode råd til, hvordan du kan pifte dit soveværelse op, og således sikre en bedre og dyb nattesøvn.

 

Det kan være meget individuelt hvad man finder oplagt til sit soveværelse. Grundlæggende er der dog en række bestemte ting, som i ethvert soveværelse, har stor betydning. Ting som alle kan være afgørende for hvorvidt man er i stand til at træde ind i en ordentlig søvnseance og give kroppen plads til at falde helt til ro. Dette gælder blandt andet valg af seng, hvorfor Sengeguruen har skabt et nemt og overskueligt overblik over nogle af de bedste og mest anmelderroste senge på markedet.

 

Vælg en seng efter din kropsform

Sengen udgør det mest centrale element i ethvert soveværelse, og er derfor også den vigtigste investering. En god seng er altafgørende for hvorvidt man er i stand til at opnå en dyb nattesøvn eller ej. Sover du i en seng der enten er for lille eller proportionelt ikke imødekommer din krop, kan den i stedet for at få kroppen til at slappe af, anstrenge unødvendige muskler og forårsarge varige gener i form af smerte grundet forvridninger.

Vigtigt er det derfor, at man vælger sin seng med omhu. Skal sengen bruges til andre formål end blot at sove, kan man overveje at investere i en elevationsseng, der gør det muligt både at arbejde, læse og spise på en behagelig og praktisk måde. Udover dette eksisterer der yderligere kontinentalsenge, sovesenge samt alt fra enkeltmands til dobbeltseng. Find ud af dine behov og vælg en seng og en tilhørende topmadras der formår at imødekomme disse.

 

Mal

Kroppen har generelt nemmere ved at slappe af i rolige og mørke omgivelser. En fordel kan derfor være, at vælge af farve nogle af væggene en mørkere dyb og rolig farve. Dette skaber udover en kontrast til soveværelset, ligeledes en afslappende energi. Særligt er det blevet populært at gå efter de blå eller brune nuancer, da de associeres med ro og varme.

Maling er både en billig og effektiv måde at pifte sit soveværelse op på. Du kan finde et stort udvalg af forskellige farvenuancer både online og i de fysiske butikker. Er du i tvivl om hvilken farve du bør gå med, så start med at bestille en række farveprøver, indtil du er sikker på, at have fundet den helt rette.

 

Mørklægningsgardiner

Ligesom at maling kan være med til at gøre værelset mørkere, har mørklægningsgardiner også til formål at gøre dette. Lysindfald kan nemt gå ind og forstyrre nattesøvnen, hvorfor man sommetider vil opleve at vågne tidligt, og her særligt om sommeren. Generelt for alle, anbefales det, at man minimum får omkring 7-8 timers søvn om dagen, for dermed at kunne fungere optimalt. Bliver det hurtigt lyst udenfor, kan man hurtigt snydes til at synes mere frisk, og derfor glemme at få det anbefalede søvnindtag. Med mørklægningsgardiner er man sikker på ikke at blive forstyrret udefrakommende lys.

 

Invester i duftlys

Vi har det med at forbinde dufte med visse særlige begivenheder eller minder. En særlig genkendelig duft, kan derfor hjælpe en med at mindes noget godt, hvortil man lettere vil kunne falde i søvn, med tanke på det. Derudover er der også en række dufte som særligt virker afslappende for kroppen. Dette gælder bl.a. lavendel, der særligt er kendt for at gå ind og berolige nervesystemet og således forbedre søvnløshed og angst.

Er man ikke til duftlys, kan man også vælge at investere i en række æteriske olier, der har samme formål. Disse udgiver ligesom lys, en særlig duft, der forbindes til hjernen og påvirker det limbiske system samt amygdala. Begge dele er ansvarlige for det parasympatiske nervesystem, og går således ind og skaber en beroligende tilstand der forhindrer både stress og uro i kroppen.

 

Køb brugt interiør

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hele tiden at investere i nyt. Ønsker man derfor at pifte sit soveværelse op, men uden at spendere flere tusinde kroner, kan man søge alternative måder, og i stedet købe brugt. Både genbrugsbutikker samt online markedspladser har et stort udvalg af unikke og fine sager.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer