Vælg de rigtige billeder til hjemmesiden 

ANNONCE

Billeder har en enorm stor betydning for en hjemmeside, og det er vigtigt at vælge de rigtige. Det er også vigtigt at vide, hvordan man skal bruge dem, og hvor de skal placeres. Bliv meget klogere på billeder til hjemmesiden her! 

Hvis du skal lave en hjemmeside i dag, er billeder én af de helt uundværlige ingredienser. Det er der flere forskellige grunde til, som vi nok skal gøre dig meget klogere på nedenfor. I det hele taget er det godt at kende værdien af billeder til hjemmesiden.  

Det vil nemlig give dig en god forståelse for, hvordan brugere interagerer på nettet, og hvordan du kan bruge billeder til din fordel. På den måde kan du få mange flere brugere, læsere, kunder – eller hvad du er ude efter – til at klikke sig ind på din hjemmeside. 

 

Hvorfor skal du bruge billeder til hjemmesiden? 

Det kan godt betale sig at investere i produktfotos til hjemmeside, hvis man skal markedsføre et produkt, eller man håber på et online salg. Professionelle og flotte fotos kan præsentere produktet på den bedste vis, så brugeren får lyst til at købe det. Det kan gøre en stor forskel for ens forretning, at enes produktfotos sidder lige i skabet, med det helt rigtige lys, de rigtige baggrunde og så videre. 

 

Sådan færdes vi på internettet 

Men selvom du ikke nødvendigvis skal markedsføre produkter, kan det i høj grad være fordelagtigt at finde de rigtige billeder til din hjemmeside. Der er nemlig en helt bestemt grund til, at billeder er helt uundværlige for indholdet på internettet. 

Som brugere har vi nemlig en helt særlig måde at færdes på nettet på. Her er der et uendeligt udvalg af muligheder, og indholdet spænder fra salg af produkter til madopskrifter, viden og inspiration, blogs om livsstil og meget, meget andet. Måske netop fordi vi har så mange muligheder at vælge mellem, opfører vi os ret utålmodigt på nettet. 

 

Billeder gør indholdet overskueligt 

Hvad skal det betyde? Jo, det betyder helt konkret, at hvis vi ikke kan få øje på det, vi leder efter, så snart vi klikker os ind på en side, så klikker vi os ud igen. Vi er ekstremt kræsne med, hvad for noget indhold vi har lyst til at bruge vores tid på. 

Én af de ting, der kan afgøre, om man har lyst til at blive og scrolle på en side eller ej, er om der er billeder. Billeder er nemlig med til at give indholdet et mere overskueligt udtryk. Det gør det appetitligt og bryder teksten op i mindre dele, som er nemmere at læse.  

 

Vil du have succes med din hjemmeside? 

Derfor er det helt uundværligt at have billeder på din hjemmeside – i hvert fald hvis du gerne vil have succes med den. Søgemaskiner som Google og Bing ved også, at brugere værdsætter indhold med billeder, og derfor har det også en betydning, for hvor hjemmesider placeres i søgemaskiner. Hvis du gerne vil højt op på side 1, kan det altså betale sig at integrere nogle billeder. 

Du kan også tænke over at inkorporere andre visuelle elementer, der kan bryde teksten op. Det kan fx være videoer eller citater i kursiv med en lidt større skrifttype. Lydfiler og lignende er også en rigtig god måde at gøre indholdet mere overskueligt og brugervenligt på. 

 

Her kan du finde billeder til din hjemmeside 

De billeder, som gør sig bedst på en hjemmeside, er nogen som passer til målgruppen og sidens formål. Hvis du fx driver en håndværkervirksomhed, vil de bedste billeder være nogle af dine medarbejdere, som udfører arbejdet. Det giver et autentisk og personligt udtryk, og det er en god måde at repræsentere sin virksomhed. Det giver den bedste succes i forhold til at få kunder til sin virksomhed. 

 

Download billeder gratis 

Det optimale vil altså være selv at tage eller at få taget nogle billeder, som er dine egne. Men hvis man ikke lige har tiden, kompetencerne eller økonomien til det, er der heldigvis også råd at hente. Der findes nemlig en del sider, hvor du kan downloade fotos gratis. Disse fotos hedder “stockfotos”, og på sådanne sider kan du finde billeder af alt – også noget, der vil passe til din hjemmeside. 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer