Microsoft Dynamics AX – et overblik

Dette indhold er sponsoreret

Microsoft Dynamics AX er et ERP-system (Enterprise Resource Planning), der hovedsageligt bruges af mellemstore og store virksomheder. Det bruges til at optimere planlægningen af de forskellige arbejdsgange og processer, så produktionen bliver mest mulig effektiv.

Tilpasset virksomhedens behov

Microsoft Dynamics AX har en modulopbygget struktur, hvilket giver mulighed for at tilpasse systemet, så det passer perfekt til virksomhedens behov. Systemet er desuden fleksibelt og skalerbart, så det kan vokse med virksomheden. ERP-systemet indeholder en række standardmoduler, men der findes også mange forskellige udvidelsesmoduler, som man kan tilkøbe. På grund af denne modularitet, er det et populært system blandt virksomhederne, som også kan ses ved, at den nyeste udgave, som stadig er populær, udkom i år 2012.

Hvordan er Microsoft Dynamics AX forskellig fra andre ERP-systemer?

Microsoft Dynamics AX er et ERP-system, der adskiller sig fra andre ERP-systemer på markedet ved at have en meget intuitiv brugerflade. Systemet er bygget op omkring en række moduler, som hver især tager sig af et specifikt område i virksomheden. Dette gør det nemmere at finde den information, man har brug for, og samtidig få et overblik over virksomhedens forskellige processer. Microsoft Dynamics AX har desuden en lang række integrationer til andre Microsoft-produkter, såsom Office 365 og SharePoint. Dette gør det nemmere at arbejde i systemet for brugere, der allerede er fortrolige med Microsofts produkter.

Kræver vedligeholdelse fra virksomhedens side

Det er dog ikke mulighed for nye virksomheder at anskaffe sig Microsoft Dynamics AX: Microsoft lukkede officielt ned for vedligeholdelsen og support af ERP-systemet i oktober 2021, så de mange virksomheder, der i øjeblikket bruger det, skal enten til at finde et nyt ERP-system eller selv sørge for at holde systemet ved lige, så det overholder gældende sikkerhedsregler for software. Fordi det kræver mange ressourcer at skulle til at skifte ERP-system, er der mange der tyr til anerkendte Dynamics-partnere, såsom Datacon, der kan hjælpe med at skabe et overblik over den bedste løsning, og eventuelt hjælpe med at vedligeholde og hjælpe virksomheden med at udvikle en opgradering af systemet, der gør det muligt at bruge den for en periode endnu.

Microsoft Dynamics AX er et ERP-system (Enterprise Resource Planning), der understøtter virksomhedens forretningsprocesser. Systemet kan tilpasses efter behov, og det er muligt at integrere andre Microsoft-produkter. Fordi Microsoft ikke længere understøtter ERP-systemet, er der mange virksomheder, der leder efter alternative løsninger – enten i form af nye ERP-systemer eller egen vedligeholdelse og udvikling af systemet.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
Abonnér
Gør opmærksom på
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Se alle kommentarer